Med besøk av Øisteins blyant blir det en helt spesiell skoleavslutning i år for Andøyelever

Published:

Skoleavslutningen på Andøyskolene blir i år helt spesiell. Øistein Kristiansen, kjent som Øisteins blyant skal sammen med The Whale og Andøya Space Education arrangere et tegneshow 22. og 23. juni.

Rett før sommerferien tar The Whale og Andøya Space Education med seg Øisteins blyant ut til alle Andøyskolene. Øistein vil møte elevene, tegne sammen med dem, og dessuten avsløre navnet på hval-maskoten til The Whale.

– Jeg har besøkt skoler flere steder i verden, og nå er det Andøyas tur, forteller Øistein Kristiansen. Det å lære å tegne, det er det viktigste av alt mener jeg. Det var den største gaven jeg fikk når jeg var liten, og for meg det største å kunne formidle videre. TV og bøker er vel og bra, men å stå foran et publikum, se ansiktsuttrykket til ungene, når jeg lærer dem å tegne, er for meg en veldig stor opplevelse. Det kommer til å bli energisk og fartsfylt, og jeg håper å gi elevene en heidundrende avslutning, avslutter Kristiansen.

Programmet for skolebesøkene

Onsdag 22. juni

  • 0830–0930 Andenes skole
  • 1000–1100 Bleik Montessoriskole
  • 1200–1300 Åse Montessoriskole

Torsdag 23. juni

  • 1030–1130 Risøyhamn skole

Øistein Kristiansen har i et samarbeidsprosjekt mellom The Whale og Andøya Space Education tegnet og satt sammen et aktivitetshefte som samme dag vil bli gitt som en gave til skoleelevene. Heftet har blitt produsert av produksjonsselskapet til Øisteins blyant, Earthtree og finansiert av Andøy kommune, Samskap, The Whale og Andøya Space Education.

Samarbeidsprosjektet mellom The Whale og Andøya Space Education har som hensikt at Teddynauten og en hval skal hjelpe barn og unge å utforske havdypet og verdensrommet. Med på laget er Øistein Kristiansen, kjent som Øistein blyant.

Om maskotene og Øistein

Maskoten til Andøya Space er en jente som heter Teddynauten. Hun elsker å utforske verden og universet, men dessverre har hun litt sjøskrekk. Da er det fint å ha en bestevenn som kjenner havet og passer på henne. Maskoten til The Whale er en spermhval som bor i en undervannsgrotte utenfor Andøya, og sammen med bestevennen Teddynauten reiser de på små og store eventyr.

Øistein Kristiansen er en populær, internasjonal tegner og TV-personlighet som har lært millioner av mennesker å tegne gjennom sine TV-programmer, bøker, filmer og apper.

Mer informasjon

Ta kontakt med Andøya Space Education