Hva med en selfie i verdensrommet?

Published:

I samarbeid med Orbit NTNU ønsker ESERO Norway å gi lærere i hele landet en utrolig spennende og unik mulighet for skoleklasser. Nå kan du som lærer få bilde av deg og elevene dine i verdensrommet!

Illustrasjonsbilde av hvordan SelfieSat fungerer.
Illustrasjon: Orbit NTNU

I juni 2022 skal amerikanske SpaceX sende opp en norsk satellitt med navnet SelfieSat. Den er utstyrt med en skjerm og en selfiestang, og har som oppdrag å ta selfies i verdensrommet.

Vi ønsker at du som lærer tar et kult bilde med deg og elevene dine og sender inn til oss, så skal vi sørge for at den blir med ombord.

Alle innsendinger blir med på satellittens ferd til en bane rundt jorda på 525 kilometers høyde, og de beste innsendingene får tilsendt en selfie av seg selv med jorda og stjernene i bakgrunnen. Alt du som lærer behøver å gjøre er å ta et bilde av deg og dine elever og skrive noen setninger om hvorfor dere ønsker akkurat deres bilde i verdensrommet.

Send bildet og teksten til konkurranse@esero.no før 25. februar. Merk eposten med «SelfieSat».

Vi har også forberedt litt materiale tilknyttet SelfieSat-prosjektet, som forteller hvordan satellitten fungerer, lære om ulike satellittbaner og du kan prøve deg på å klippe og brette satellitten SelfieSat.

For å delta i konkurransen

Send bilde og tekst til konkurranse@esero.no før 25. februar. Vennligst merk e-posten “SelfieSat”. Lykke til.