Dale Oen Academy besøkte Andøya Space

Published:

Dale Oen Academy og Andøya Space Education samarbeider tett for å gi elevene i Øygarden kunnskap om verdensrommet og øke interessen for real- og teknologifagene.

Tidligere i år besøkte lærere fra Andøya Space Dale Oen-senteret i Øygarden med undervisningsaktiviteter. Fokus var på rakettfysikk og oppskyting av raketter.

I juni var det Dale Oen Academy sin tur til å reise til Vesterålen: Campen «En reise til et operativt romsenter» ble gjennomført på Andøya 8.–11. juni 2021 med elever og leder fra Dale Oen. Målet med campen var blant annet at de skulle få ta og føle på et ekte romsenter, og bli bedre kjent med noen av de som jobber ved Andøya Space.

Det faglige fokuset lå på droneteknologi, og elevene fikk selv fly med droner og oppleve mestring og glede ved å kontrollere et luftfartøy. Det ble også tid til noen flotte turer, både til lands og til vanns!

Bilde av noen elever som ligger på bakken mens noen flyr drone og tar bilde ovenfra

Campen ble avsluttet med med en innføring i hva som trengs av utstyr for at mennesker skal kunne reise og overleve i rommet, hvilken planlegging som må gjøres i forkant av lange romreiser og hvilke forutsetninger som finnes for liv på jorda og eventuelt andre planeter. Elevene fikk også gjennomføre det virtuelle oppdraget «Reisen til Mars» i Andøya Space sitt opplevelsessenter.

Tilbakemeldingene fra de tilreisende var overveldende, og besøket dannet et godt utgangspunkt for å styrke og utvide samarbeidet mellom Dale Oen Academy og Andøya Space Education i fremtiden.

Mer informasjon

Kontakt Andøya Space Education