Bygg Spaceship Aurora på Mars i Minecraft

Published:

Som en del av World Space Week i begynnelsen av oktober blir det en byggekonkurranse i Minecraft. Vi ønsker bidrag som viser Spaceship Aurora på Mars. Resten er opp til deg.

Konsepttegning av Spaceship Aurora.
Artist: Atle Mæland. Grafikk fra minecraft.net

I 1999 erklærte generalforsamlingen i de forente nasjoner (FN) en verdensromsuke for å feire bidragene fra romforskning og teknologi, som nå har blitt verdens største offentlige arrangement med fokus på verdensrommet.

Vår naboplanet Mars er alltid i fokus i Andøya Space sitt besøkssenter, Spaceship Aurora. Derfor vil vi i anledning World Space Week utfordre deg til å lage/bygge/designe Spaceship Aurora i Minecraft nettopp på Mars. Det er helt opp til deg hvordan du vil lage det: Du bestemmer selv om du ønsker å animere noe, lage enkle scener eller landskap hvor romskipet er på Mars, eller legge på tekstures. Her kan du være så kreativ som du ønsker!

Send inn ditt bidrag til orjan@andoyaspace.no innen 10. oktober. Merk epost med «Minecraft byggekonkurranse». Det vil bli trukket ut én vinner som kan forvente en fin premie fra butikken vår.

Tren som en astronaut

Den europeiske romfartsorganisasjon søkte nylig etter nye astronauter, også i Norge. Norsk Romsenter utlyste nemlig en ledig stilling som astronaut på finn.no.

Ble du ikke med denne gangen, kommer det kanskje en ny anledning i fremtiden. I mellomtiden kan du, familien eller klassen din begynne med astronauttrening hjemme: Bruk denne uken på å trene som en astronaut, så ligger du bedre an til neste runde med astronautopptak.

Delta i konkurransen

Send inn ditt bidrag innen 10. oktober