Andøya Space og Viken fylkeskommune

Published:

Andøya Space Education samarbeider med skoler over hele landet. Nå skal samarbeidet med Viken fylkeskommune styrkes.

Bilde av fylkesråd for utdanning i Viken fylkeskommune, Siv Jacobsen og daglig leder for Andøya Space Education Arne Hjalmar Hanssen
Fylkesråd for utdanning i Viken fylkeskommune besøke Andøya Space Education og Arne Hjalmar Hanssen

Fylkesråden for utdanning i Viken fylkeskommune Siv Jacobsen, besøkte nylig Andøya Space. Under besøket fikk hun orientering om virksomheten på romsenteret, samt aktivitetene og tilbudene som tilbys videregående skoler rundt om i landet, – både gjennom skolebesøk på Andøya og aktiviteter ved den enkelte skole. Hun fikk også en omvisning i lærings- og opplevelsessenteret «Spaceship Aurora» som blant annet har spennende oppdrag og aktiviteter tilpasset de nye læreplanene for videregående skoler.

– Det var med glede jeg takket ja til invitasjonen fra Andøya Space, sier fylkesråd Siv Jacobsen. – Akershus fylkeskommune har tidligere hatt en egen samarbeidsavtale med Andøya Space, og flere av de videregående skolene i Viken har samarbeidet godt med dere over flere år. Etter fylkessammenslåingen ser vi nå på hvordan samarbeidet kan utvikles videre.

– Å bidra til undervisningstilbudet i videregående skole er en del av samfunnsoppdraget vårt fra Kunnskapsdepartementet, sier daglig leder Arne Hjalmar Hansen. – Vi er glad for å kunne videreføre samarbeidet med flere av de videregående skoler i nye Viken fylkeskommune, og ser fram til å kunne utvide dette.

– Dette blir det spennende å følge med på, smiler Siv Jacobsen etter å ha fått høre siste nytt også om etableringen av Europas første oppskytingsbase for satellitter på Andøya. – Dette vil utvilsom løfte Norge som romnasjon og gi mange og nye spennende muligheter også på utdanningsområdet, avslutter hun.

Mer informasjon

Kontakt Andøya Space Education.