Teddynaut

Velkommen til Teddynaut!

For spørsmål, kontakt Filip på epost.

Mal til innlevering finner du her: Mal_for_prosjekt

Her finner du litt info om Ballongfysikk. En nyttig tommelfingerregel er at man kan løfte ca 170 gram per liter helium man fyller i ballongen.

1.       GPS og klokkeslett (NB: Frist: 28. mars)

Vi trenger et forslag til slippsted og slipptid før fredag 28.mars for å sende inn til luftfartstilsynet. Merk at dette bør være første tilgjengelige tidspunkt, i tilfelle dårlig vær eller andre ting utenfor vår kontroll. GPS-koordinater finner man ved å finne stedet på Google Maps, og så høyreklikke og velge «What is here». Da vil det øverst i søkefeltet stå to tall, noe sånt som dette «69.294966,16.025105». Det vil også komme en grønn pil på kartet, hvis man beveger pekeren over denne vil koordinatene komme opp.

2.       Gratis sporing med Telespor (NB: Frist 28. mars)

Vi har fått en avtale med Telespor AS (www.telespor.no) om lån av trackere, for de som ønsker dette. Det er gratis å leie disse trackerne, men hvis de forsvinner eller blir skadet må skolen betale en egenandel på 750,-. Merk også at disse veier 220 gram, så hvis man allerede har mye utstyr på teddyen så må man se an vekten.

Kontakt oss innen 28. mars om dere ønsker å bruke disse i konkurransen.

 

  1. 3.       Bildekonkurranse – rakettbyggesett i premie (NB: Frist 10. april)

Vi har en liten minikonkurranse om å ta det beste bilde av forberedelsene til Teddynaut. Vinneren kåres av NAROM og NITO og får et modellrakettbyggesett tilsendt i posten. Legg ut bildet på www.facebook.com/teddynaut og send en kopi til teddynaut@rocketrange.no

 

  1. 4.       Rapportmal

Siden vi ikke fikk tatt i bruk nysjerrigpermetoden.no i år har vi laget en rapportmal. Denne kan dere laste ned på www.teddynaut.no

 

  1. 5.       High-tech teddynaut-krymping

Selv om teddyene er ganske små og føyelige, er det allikevel ganske trangt i jubileumsraketten som teddyen skal sendes opp sammen med. Derfor har vi i samarbeid med Høgskolen i Narvik fått i gang et prosjekt med teddynautkrymping. Det som vil skje er at vinnerteddyen vil sendes HiN, hvor den vil skannes i en 3D-skanner. Deretter vil den printes ut i en 3D-printer i 1/100s størrelse. HiN er langt fremme på dette området, og selv om det er første gang en Teddynaut går gjennom en slik prosess, har de forsikret oss om at han vil komme ut like fin.